onsdag 18 mars 2009

Kalvdans

Så lätt och så gott!

Denna delikatess var egentligen tänkt att tillagas inför dagens träff med den kamratcirkel i självförsörjning - med inriktning mjölkprodukter - som äntligen kommit igång. Pga krasslighet hos övriga deltagare fick den tyvärr ställas in på morgonen. Men råmjölken var ju redan på tining, så det fanns ingen återvändo. Och den går nog åt ändå....mmmm!

5 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Ser gott ut! Synd att vi missade... Måste nog tigga till mig mer råmjölk hos grannen vid nästa kalvning! =)

Anonym sa...

ÅH så gott det ser ut !! Jag har några burkar råmjölk i frysen...tänk om jag skulle.... Nä, det får vänta tills årets kalvningar är över. Utifall mjölken skulle behövas där, man vet aldrig. Men sen, om det finns mjölk kvar så blir det kalvdans. Abolut !
Berätta gäran mer om kamratcirkeln !!
Malin - Home On The Range

Anonym sa...

Åh smarrigt! Jag längtar som en tok efter äggost, mamma får göra en till påsk! Kram från kusinen i Västerås.

Anonym sa...

Vilken delikatess, bätttre lyxmat kan man inte få.
Synd för dem som missade tillfället.

Må så gott/ Mimmi

Skumme sa...

Här blev det tyvärr inga kalvningar i år, inte så konstigt då vi tog ett uppehåll med tjur i fjol! Men då passade det desto bättre att göra åt denna råmjölk med gott samvete :-).

Kamratcirkeln, ja den är ju delvis skapad med inspiration från din blogg, malin! Det är via Studiefrämjandet och tanken är att vi ska varva praktiska övningar med litteraturstudier hemma på kammaren samt studiebesök!

Emma, äggost stod faktiskt på menyn första träffen vi hade med cirkeln! Minns ej om jag smakat det innan, men det var gott! Kram

mimmismat: ja, det känns lite tråkigt att råmjölken är slut, nu blir det ingen mer kalvdans på länge.