onsdag 6 januari 2010

En arbetsam vinter

Hade tänkt ägna en del av den lediga dagen åt att komma ikapp på bloggfronten, men den bistra kylan och vinden som nu ännu en gång denna vinter dragit in gör att det är fullt upp med att hugga ved, bära ved, elda, köra foder till alla djuren som ju behöver extra mycket mat för att hålla värmen (och inte glömma småfåglarna!), se till att det finns isfritt vatten, ploga med mera med mera.

Ja, den pågående klimatförändringen till trots har vi verkligen fått en ordentlig vargavinter. Visst är det underbart att kunna åka pulka och skidor och släde och på andra sätt njuta av snön som vi sällan får chanser till här i söder annars, men samtidigt innebär det ju mycket slit särskilt när man bor på landet och måste fixa allt själv. Plötsligt känner man sig förflyttad till 1900-talets början, särskilt som vi i vinter haft en hel del strul med bergvärmepumpen och trots intensivt eldande i vedspis och kakelugn haft alldeles för kallt inne. Känns i alla fall skönt att i dag vara två vuxna hemma med alla sysslor, skickar en tanke till alla vänner och släktingar som bor själva en bra bit härifrån och hoppas att ni kan få hjälp och stöd av grannar och andra närboende!

Hade hoppats hinna med att komma ut med hästarna i dagsljus i dag, målsättningen var att börja köra lite mer på allvar i skogen till helgen och vi behöver träna lite mer innan dess, dock hostade Uri när jag tog in henne så hon får väl vila i dag, hoppas det inte är något allvarligt....

6 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Ja visst märks skillnaden i arbetsinsats när det blir så här kallt! Känns om om man inte gör annat än vattnar och matar... Värmen har vi däremot inga problem med, jag är mkt nöjd med pannan vi satte in förra året. Vi eldar en gång om dagen när det är så här kallt och då håller vi 20-22 grader inne och förser oss med varmvatten. inte blev det sämre av att Falköpins stad ersatte en del av kostnaden (miljöklass 1 på pannan)

Ser fram emot när du får uppdaterat bloggen mer, kul att läsa!

Galtholmen sa...

Hej igen!
Vad kul att se att du är igång med bloggandet. Även om vi har samma "tidsfördriv" som ni just nu. Det är kallt o det känns inte som om man gör annat än kör in ved o eldar i alla tänkbara hörn. Djuren vill ha mat hela tiden, vattnet är fruset o vi hoppas att snön räddar deras dag. Dessutom springer jag ut o in som en tätting med vår nya hundvalp som skall lära sig att kissa o bajsa på rätt ställe. Han har varit här i 1,5 v men redan så verkar han ha fattat var det rätta stället är.
Kul att höra att ni är igång med hästarna. Lycka till med allt o elda på!
/Ulrika

guba sa...

SYnd om tiden inte räcker till att köra hästarna en stund var dag så att ni verkligen kommer igång och samarbetet flyter så där bra som det skulle göra med lite kontinuitet men jag förstår dig, mycket annat som behöver göras med.

Nu har du ju i alla fall känt att det går bra och inte är några bekymmer att köra hästarna..

Skumme sa...

Men guba, nu har vi ju varit igång med körningen varje dag sedan i söndags!? Dock fick Uri stå i går då hon hostade, har dock inte hört något mer så i dag ska vi ut igen!

Skumme sa...

Galtholmen: Kul att höra av dig! Och vad roligt med liten valp, då har ni fullt upp!

Skumme sa...

Färnevik: Så bra!