måndag 18 augusti 2008

Skördetid!

Visst är det en underbar känsla att äta det man själv varit med och producerat på ett eller annat sätt! Även om odlandet ibland känns mest som ett slit, särskilt i dag efter att ha påbörjat projektet att rensa det alltför eftersatta trädgårdslandet på 100 kvadratmeter…(ändå har vi i år fått begränsa odlandet då vi valt att prioritera maskinhallsbygge och hästkörning inför körprov).

Men trots att grönsakerna knappt gick att hitta under allt ogräs resulterade dagens skörd i en middag bestående av moussaka på egen färs, potatis, lök, aubergine, tomat, kryddor och till det en sallad på blandade salladsblad, tomater och gurka från växthuset. Även om det kräver lite extra tid och tankeverksamhet är det en rolig utmaning att försöka laga mat utifrån det man hittar i landet för dagen!

I dag gläds vi också åt att det verkar bli en del att skörda i växthuset i alla fall, trots den tidvis kyliga sommaren.

Några honungsmeloner, visserligen ännu gröna, och ett helt gäng auberginer. Chilifrukter i mängder, en hel del röda. Några små förkrympta, men ändå, paprikor...och så gurkor och tomater så det räcker och blir över.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fina bilder på era grönsaker! Melonen ser ljuvlig ut. Det har inte varit den bästa odlarsäsongen hos oss heller,men men..Vi får glädjas åt det som kommit iaf.
Ha en fin skördehöst/Mimmi

Ann-Christin sa...

Kul att se odlingsresultatet!

Skumme sa...

Tack för era kommentarer, jag hade inte sett dem förrän nu!!!