söndag 14 september 2008

Hästpremiering och körprov i Skara!

I dag var det dags för sensommarens stora begivenhet: uppsamlingspremiering för våra nordsvenska bruksston Uri (född 2007) och Udda (född 2004). Uri och Udda skulle visas upp för exteriörbedömning och Udda även köras för vagn i syfte att få godkänt på det så kallade körbarhetsintyget som nordsvenskarna endast kan göra som 4-åringar. Så det var en viktig dag då inget fick gå snett...
Dagen började bra då vi fick in båda hästarna i transporten efter inte alltför lång tid! Var lite osäkert hur det skulle gå då Uri endast åkt transport en gång tidigare, men det gick som sagt bra. Väl framme var det lite svettigt att försöka hinna med visning av båda hästarna samt körprov för Udda, men allt klaffade tidsmässigt.
Poängmässigt kunde det knappt gå bättre: Uri belönades med 40 p (9-8-7-8-8) och Udda knep till sig 38 p (8-7-7-8-8) !!! Hade inte vågat räkna med att Udda skulle höja sig en poäng från i fjol så när vi trots vad som kändes som lite otillräcklig uppvärmning klarade vårt KBI med 40 poäng (8-7-8-9-8) så var det en helt fantastisk känsla att inse att hon nu kan få AB vid en senare stamboksföring. Hon hade också vuxit från förra årets 149 cm till 151 cm.
Direkt vi kom hem promenerade vi bort till sommarhagen där hästarna nu får ströva över större ytor (fram till i dag har de gått i en mindre hage närmare gården för att underlätta träning och stödutfodring) och få lite sommar-/höstlov ett litet tag framöver.
Tack till våra kära träningspartners (som också klarade körprovet med beröm!), Pernilla tillika Ronjas matte (stort grattis förresten till ett fantastiskt sto som förärades 42 sagolika poäng vid sin stamboksföring!) som stått ut med att bolla alla nervösa funderingar om ditten och datten inför den stora dagen samt sist men inte minst vår hjältinna Karin (följ hennes blogg http://www.nordsvenskbrukshast.se/ via blogglistan till höger på denna sida!) som dök upp som en skänk från ovan när vi mest behövde henne och gjorde beundransvärda insatser med såväl en bångstyrig 1-åring som medhjälpare vid körningen! Samt givetvis alla forumvännerna på Daladistriktets hemsida som hejat fram oss. Icke att förglömma är också föräldrar och svärföräldrar som på olika sätt alla hjälpte till att göra denna dag möjlig. TACK!!!
Nu kommer tiden med hästarna bli högst begränsad ett tag framöver då prioriteringen verkligen är att få maskinhallen klar som lagringslokal för vintern (själva inredningen av övriga byggnaden, som kommer att bestå av bl a verkstad, pannrum, grovkök m.m. ligger längre i framtiden)! Uri fotad på hemmaplan

Udda gör körprov

2 kommentarer:

guba sa...

Grattis till framgångarna på premieringen och körprovet. Visst är det skönt att få åka hem och vara riktigt nöjd.. Härligt.

Skumme sa...

Man tackar! Ja, det känns underbart. Snart är det väl dags att sätta upp nya mål för hästarna och körningen, men ibland måste man ju bara njuta ett tag av det man åstadkommit också!