söndag 28 september 2008

Hästkörningskurs och kålgårdsvandring!

Friskluftsreserverna fick sig en rejäl påfyllning i dag då förmiddagen ägnades åt att delta på inkörningskurs för hästar (eller snarare kuskar) i regi av Södra Älvsborgs distrikt av Föreningen Nordsvenska Hästen. Underbart väder, trevligt folk och en hel del bra tips och råd.

Även eftermiddagen gick i naturens tecken då vi passade på att vara med på säsongens sista kålgårdsvandring i familjen Wardins ekologiska visningsträdgård i Jäla en bit från Floby. Utöver att insupa inspiration och även en del praktiska råd inhandlades diverse saker från trädgården, som majrova, mangold, senap, sallad, pumpa, ringblommor och fläderblomste.

H, snart 1 år, skötte sig exemplariskt genom att sova en dryg timme på vardera ställe och vara på solskenshumör resten av tiden.

2 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Tittade på hemsidan, vilket underbart ställe! Var det sista "vandringen" för i år sa du? Isf får det helt klart bli ett av nästa års utflyktsmål! =)

Skumme sa...

Ja, jag tror de sa det, en hel del hade ju hunnit vissna ner redan. Ja, det får definitivt bli en utflykt nästa år. Om inte annat för att handla lite mer svårodlade saker, som man inte orkar med själv :-).