måndag 29 september 2008

Äpplen på flaska

Hällde i kväll upp äppelsaften och äppeldrickan på flaskor, och innehållet var faktiskt drickbart med god marginal! Återstår att se hur länge det håller, båda varianterna var kallrörda nämligen.

3 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Fina flaskor! Vad är det för ett recept du gått efter? Vill också göra äppeldricka, har så mkt äpplen!

Jag gjorde ngt med äpplen+vatten+askorbinsyra+natriumbensonat, -stå 3 dagar, söta med honung, men det blev inte alls gott, lite biton av vinäger... När jag sedan fick veta att askorbinsyra + natriumbensonat kan bilda bensen = cancerframkallande fick grisarna drycken... ;-)

Skumme sa...

Det var ett recept från Sockerbolaget...men rätt lite socker ändå, typ 1 dl/liter! Viss skillnad mot saft alltså. Ska se om jag kan leta upp det. Jag missade när det där larmet gick om konserveringsmedel, men det låter ju rätt otäckt. Har du källa?

Skumme sa...

Nu har jag kollat upp det där. Det var bensoesyra och dess salter som tillsammans med c-vitamin som skulle kunna bilda bensen. Även om mängderna (enligt SLV) i saft och sylt tydligen skulle vara låga så vill man ju helst undvika det. Äppeldrickan var efter ett lite ovanligt recept med med bikarbonat och citronsyra, hör av dig om du vill ha receptet!