söndag 26 oktober 2008

Fläskfilé - ingen vardagsmat precis!

I går åt vi fläskfilé med pressad potatis, broccoli och gräddsås med trattkantareller, troligen en av årets bästa middagar alla kategorier. Fläskfilén var inte vilken som helst, utan kom från våra glada utegående linderödsgrisar från förra sommaren. Går det att hitta en godare filé än denna? Visst kan det kännas lockande att slå till när affärerna lockar med fläskfilé till extrapris, men för det första vet man ju inte hur den grisen haft det och så gäller det ju att ta tillvara allt övrigt kött på grisen också! Så för oss är en filémiddag en verklig högtidsstund som bara infaller några gånger om året.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka FINA grisar !
Ja, visst blir man lite nojjig mot att köpa kött i affären när man har smakat sina egna djur... Håller med fullständigt - det finns inget godare kött än det från djur uppfödda hemma på gården.
/Malin - Home On The Range

Hönsflocken sa...

men ÅH grisar som är så himla gulliga! Synd att jag nästan aldrig träffar några på riktigt bara.
Jag skulle inte vilja ha dem i trädgården dock. Men de där ser väldigt mysiga ut.

//F

Anonym sa...

Så fina grisar ni har.Linderöd har vi inte provat på. Blir sugen på att ha gris igen. Tycker de är så trevliga djur. Sista paret vi hade hette Bertil&Berta. Barnen älskade dem verkligen!
Sen blir ju köttet det bästa man kan få.