torsdag 1 januari 2009

En arbetsam nyårsdag

Med sambon insjunknad i någon mystisk magåkomma under nyårsnatten fall det genast på undertecknads lott att ta hand om samtliga sysslor på gården, inklusive barnpassning. Inte det lättaste då det varit kallt och problem med ledningar för vattningen av djuren, det tar sin tid att enbart med hjälp av hinkar se till att 6 kor och 2 hästar har fri vattentillgång i 15 minusgrader kan jag lova! Sedan ska det ju göras rent, och jag förbannar återigen mig själv för att vi ännu inte gått igenom hur det funkar med hjälp av traktorn (det är en del saker att tänka på nämligen då det är väldigt trångt att köra), det är faktiskt inte ett dugg romantiskt att för hand mocka skit efter 6 kor på utelösdrift. Sedan ska ju alla djuren ha ständig tillgång till grovfoder för att hålla värmen också, hästarna ses om, och hunden rastas, katterna matas, veden bäras in, och det ska eldas i kakelugnar och vedspis för att få värme och kunna tillaga mat, med mera med mera. Så ha tålamod om bloggandet får gå på sparlåga till sambon är på benen igen!

6 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Usch ja, det är inte lätt när en blir sjuk! Men det är ju toppen att du fixar det ändå, även utan traktor!

Skumme sa...

Det mesta går som tur att fixa utan traktor, utom att ställa fram korna och hästarnas ensilagebal. Som tur var så har vi även storbalarna med hö på logen att ta till när det krisar. Men det känns ändå dags att lära sig hur traktorn fungerar snart...även om det bästa är att inte vara för beroende av maskiner.

guba sa...

Har sambon kvicknat till i magen?

Verkar som att du fick fullt upp, om inte annat så märks det på stegen som håller en hög och jämn nivå.
Bra jobbat.

Skumme sa...

guba: Jodå, han är bättre nu (om än inte helt bra). Efter en sådan drabbning blir det dock mycket att komma ikapp med så du har helt rätt angående stegen, hehe. Inga låna sköna promenader som förklaring där inte, utan mest vatten- och foderkånkande...

Tuwa sa...

Passar på att önska Gott Nytt År och hoppas att det blir ett bra sådant! Ja, du säger det ju själv... att du måste lära dig att köra/hantera traktorn. Det är ju ett bra nyårslöfte. Jag skall försöka snusa... *L* håll tummarna!

Tuwa sa...

Hoppsan, hejsan... här slant det bort ett viktigt ord. Jag skall försöka SLUTA snusa... ska det naturligvis vara! (Apropå inlägget igår *L*