måndag 1 juni 2009

Utplantering, ogräsrensning och nysådd...

...stod på schemat för den gångna helgen. Såväl tomat, paprika, chili, physalis, gurka och melon har nu äntligen fått flytta ut i växthus och drivbänk medan squash och pumpa fått förpassas till trädgårdslandet, som även fått en rejäl omgång rensning då det börjat titta upp i de flesta rader. Bönorna syns dock inte några tecken på, tyvärr, så ev. blir det att så nytt. Har även sått rädisor och sallat i såväl stora som lilla drivbänken, som H. förfogar över. Blir spännande att gallra där sedan, då sådden gick till så att H. i ett obevakat ögonblick ryckte till sig fröpåsen och hällde den upp och ner och skakade för fullt...
J. har även ägnat en hel del tid åt fortsatt stenbrytning, plöjning och harvning på monsterstenåkern, förhoppningsvis hinner allt bli klart för sådd till 15 juni. Därefter blir det hönshusbygge, det ska bli roligt!

8 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Härligt att H visar sådant odlingsintresse, förstår att det blir spännande att se hur det kommer upp i hans drivbänk sedan. =)

Spännande att det snart är dax för hönshusbygge, hur går planerna? Vad blir det för ras, har ni bestämt er för det?

Skumme sa...

Har inte riktigt haft tid och ro att fundera på hönshuset, men det börjar bli hög tid! Det blir inte så stort, vi ska bara ha till husbehov. Ras är ännu ej bestämt, helst en lantras, Åsbo hade vi sist, kanske vore intressant att prova någon annan?

Linda Färnevik sa...

Isf rekomenderar jag åter igen gotlandshönsen! Värper ganska mycket och ganska stora ägg, och en tupp ger drygt 1,5kg kött.

Skumme sa...

Ja, gotlänningarna är inga dåliga kandidater! Vi får se vad det blir.

guba sa...

Som mas av födsel och ohejdad vana måste jag ju förespråka Hedemorahöns.

Skumme sa...

guba: Ja, det kan ju också vara av intresse. Vet inte så mkt om dem men ska kolla upp rasen lite mer, tack för tips!

Anonym sa...

Härliga helger med trädgårdsarbete efter långa vintern.
Spännande med höns! Vi vill också bli med hönor.

Skumme sa...

mimmismat: Visst är det! Har ni funderingar om någon särskild ras?