måndag 27 juli 2009

Tvååårspremiering för unghästen

I går var det så dags för årets stora begivenhet på hästfronten - sommarpremiering! Vårt tvååriga nordsvenska brukssto Uri e. Kronprins ue. Obelisk skulle visas för en bedömning. Det viktigaste är visserligen att visa hästen som 3-åring för en avelsvärdering, men det är både nyttig miljöträning och spännande att visa den både som 1- och 2-åring.

Tyvärr tappade hon en poäng mot i fjol då hon belönades med 40 p som är den poäng från vilken man får diplom som 3-åring. Detta då hon fick gå lite för länge utanför ringen innan varpå såväl rörelserna i skritt och trav blev något slöa och oengagerade. En lärdom inför nästa år, då det verkligen gäller! Totalpoängen blev i år således 39 p fördelat enligt följande:

Typ: 9
Huvud Hals och Bål: 8
Extremiteter: 7
Skritt: 8
Trav: 7

Efter lite fortsatt sommarlov vidtar senare i höst hennes fortsatta utbildning med sikte på nordsvenskarnas frivilliga körprov med kälke nästa år, förhoppningsvis har hon då också hunnit muskla sig såpass genom körningen att hon orkar ta ut steget bättre till nästa visning!

1 kommentar:

Tuwa sa...

Jag tror att hon är uppe på 42 poäng nästa år. Hon har ju bra poäng där hon ska ha... så om hon grovnar lika fint nertill som hon gjort med kroppen och travar på med lite bättre fart och spänst nästa år så... rasslar det nog till! Sanna mina ord! Just you wait and see.