måndag 25 maj 2009

Trädgårdsinspiration i Jäla

Med mormor som barnvakt hade mamma C. i dag (i sällskap med bl a Fru Andersson från blogglistan nere till höger på sidan) den stora lyxen att delta på den "inspirationskurs i yrkesmässig trädgårdsodling" som Länsstyrelsen ordnade i Jäla utanför Floby!
Utifrån frågeställningarna "Hur lägger man lämpligast upp odlingen utifrån både arbetsmässiga, biologiska och miljömässiga hänsyn? Hur kan man underlätta för sig själv och jobba med naturen i stället för mot den? Vad skall man tänka på under planeringsfasen?" blev det en intressant dag fylld av såväl teoretiska grunder i permakultur som rundvandring i familjen Wardins ekologiska odling samt efterföljande grupparbete innan dagen var till ända.

Och nog fick man med sig en rejäl dos inspiration samt ett huvud fyllt av idéer kring hur man skulle kunna utveckla såväl trädgården som diverse verksamheter hemmavid...fortsättning lär följa!

2 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Kul att kursen var givande. Ville också gått på den, men löste det inte med barnvakt så det fick vara. Hoppas det kommer fler tillfällen ngn annan gång.

Skumme sa...

Det gör det säkert!