måndag 1 december 2008

Körsång i advent

I helgen gavs tillfälle att återuppta ett gammalt men för tillfället långt nedprioriterat intresse, nämligen körsång! Gården kräver ju sitt och utöver hästarna finns inte mycket tid för hobbyaktiviteter. Har ett längre tag ändå haft funderingar på att ansluta till byns kyrkokör, men inte vågat lita på att tiden skulle finnas för ett regelbundet engagemang. Efter att i går eftermiddag ha stött ihop med några grannar uppstod så plötsligt en chans att delta under en övning och efterföljande uppträdande i samband med dagens högmässa. Nu är ju inte undertecknad kanske den mest kyrkliga person som går i ett par skor, men själva gudstjänsten överraskade faktiskt positivt med en hel del tal om världen utanför och då främst den pågående finans- och klimatkrisen. Dessutom var ju huvudanledningen att delta möjligheten att få sjunga! Kändes väl lite darrigt i början när de aktuella styckena visade sig vara totalt främmande, men med hjälp av noterna så gick det väl i alla fall skapligt att hänga med. Ja, det var faktiskt så roligt att följande måndagar i december nu är inbokade för repetitioner, inför planerade konserter den 21/11 samt julafton, juldagen och annandagen!

Annars känns här hemma ännu lite för stökigt för att julpynta, för att inte tala om att dra igång något julbak eller liknande. Färdigställandet av maskinhallen pågår fortfarande, och den lilla tid som eventuellt blir över läggs på nöjestid med hästar framför att stå vid spisen...men nog ska det väl i alla fall bli ett och annat lussekatts- och pepparkaksbak samt knäckkok så småningom!

3 kommentarer:

Anonym sa...

den som ändå hade en sångröst....lyllos dig !

Familjen Andersson sa...

HEJA HEJA! Vad duktig du är!!!

Skumme sa...

Malin: min sångröst är verkligen inget att skryta med! Men kan man hålla tonen så kan man ju sjunga i en kör! Ja, inte ens det behövs överallt, tänk bara på "alla kan sjunga"-kören :-D.

Familjen Andersson: ja, jag känner mig faktiskt rätt nöjd med mig själv att jag tagit tag i detta, tänka sig en hobby som inte innefattar hästar ;-).